ua en ru

Постпред РФ заявив, що дії НАТО "підривають безпеку" у Східній Європі

Постпред РФ заявив, що дії НАТО "підривають безпеку" у Східній Європі Фото: Олександр Грушко (Russian mission to NATO Facebook)

За його словами, альянс посилив присутність у Східній Європі

Постійний представник Російської Федерації при НАТО Олександр Грушко заявив, що дії альянсу у Східній Європі серйозно погіршують безпеку в регіоні і сприяють створенню нових розділових ліній. Про це він заявив за підсумками засідання Ради Росія - НАТО на рівні послів, передає ТАСС.

"Дії НАТО в Східній Європі серйозно погіршують безпеку в Європі і сприяють створенню нових розділових ліній, відволікаючи нас від порядку денного", - заявив російський постпред.

За його словами, альянс посилив присутність у Східній Європі.

"Ми звернули увагу на посилення присутності в Східній Європі чотирма батальйонними групами, на розгортання однієї бронетанкової і однієї авіаційної бригади США, а також складування у регіоні зброї, достатньої для розгортання ще однієї бригади", - сказав Грушко.

Постпред зазначив, що Росія вживає всіх необхідних заходів для забезпечення прозорості проведених її збройними силами навчань.

"Росія є чемпіоном по прийняттю різних міжнародних інспекцій та інспекційних польотів, тому всі закиди у нестачі військової транспарентності в Європі країни НАТО повинні адресувати тільки собі", - заявив він.

Нагадаємо, генсек альянсу Йенс Столтенберг заявив, що РФ задіяла на навчаннях у Білорусі "Захід 2017" більше військових, ніж заявляла.