ua en ru

Постачання літака Ан-148 до Індії заплановане на літо 2012 р

Постачання літака Ан-148 Індії заплановані на літо 2012 р. Про це повідомила прес-служба держпідприємства "Антонов" за підсумками участі у міжнародній аерокосмічній виставці AeroIndia'2011 в Бангалорі, передає РБК.
"Найбільшу увагу відвідувачів виставки викликало сімейство регіональних реактивних літаків Ан-148 і Ан-158, які просуваються на індійський ринок спільними зусиллями ДП "Антонов" і його російських партнерів за програмою", - йдеться в повідомленні. "Фахівці відзначили низку якостей цих машин, які дозволяють їм ефективно експлуатуватися в умовах Індії. Поставка перших Ан-148 може початися вже наступного літа", - відзначили в компанії.
Для забезпечення необхідних умов для цього в країні йде процес валідації сертифікату типу Ан-148. У ході зустрічей, що відбулися обговорювалися питання створення центру обслуговування цих авіамашин та формування системи післяпродажної підтримки.
Важливою темою обговорень став подальший розвиток цього сімейства в напрямку розробки транспортного літака Ан-178 і літаків підвищеного комфорту Ан-148VIP і Ан-168ABJ.
Були зроблені подальші кроки по спільному просуванню на ринок Південно-Східної Азії літаків сімейства Ан-74, в тому числі за поданням проекту морського патрульного літака на тендері, оголошеному Військово-морським флотом Індії.
У ході виставки представники ДП "Антонов" провели низку переговорів з керівниками промислових підприємств, у тому числі таких великих корпорацій, як Hal і Tata, міністерств, відомств, авіакомпаній Індії та інших країн Південно-Східної Азії, командуванням ВПС.