ua en ru

Постачання російського ядерного палива на українські АЕС проходять у нормальному режимі, - Міненерго

Продан розмовляв з гендиректором "Росатому" Сергієм Кирієнком, який підтвердив, що "ми працюємо в нормальному режимі, жодних зауважень немає".

Постачання російського ядерного палива на українські АЕС проходять у нормальному режимі. Про це сьогодні перед позачерговим засіданням Кабінету міністрів заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми працюємо сьогодні в нормальному режимі щодо поставок ядерного палива на наші АЕС і його вивезення", - сказав Продан.

Також він додав, що у п'ятницю розмовляв з генеральним директором "Росатому" Сергієм Кирієнком, який підтвердив, що "ми працюємо в нормальному режимі, жодних зауважень немає".

Крім того, Продан повідомив, що Україна проводить переговори з американською компанією Westinghouse для відновлення постачань ядерного палива в Україну. "Ми можемо сьогодні до 3-х блоків завантажувати паливом компанії Westinghouse", - сказав він.

Нагадаємо, в середині березня Кирієнко заявив, що держкорпорація "Росатом" гарантує безперебійні поставки ядерного палива в Україну: "У нас зараз складні відносини з Україною, але ми на всі блоки поставляємо ядерне паливо. Не було жодного зриву і не буде".