ua en ru

Поставки газу по "Північному потоку-2" можуть початися з 2020, - "Газпром"

Поставки газу по "Північному потоку-2" можуть початися з 2020, - "Газпром" Фото: Олексій Міллер (kremlin.ru)

"Газпром" розраховує на запуск "Північного потоку-2" за 15 місяців

Поставки газу до країни Європи по газопроводу "Північний потік-2" можуть початися з 1 січня 2020 року. Про це заявив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер, передає РБК-Україна з посиланням на російські ЗМІ.

Міллер на Міжнародному газовому форумі зазначив, що виконання графіка будівництва дозволяє говорити про запуск "Північного потоку-2" з 1 січня 2020 року.

"Необхідно відзначити, що ведеться будівництво" Північного потоку-2", в рамках календарного графіка ми працюємо і, без сумніву, є ще питання, але графік роботи говорить про те, що ми можемо почати поставки з 1 січня 2020 року", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що оператор "Північного потоку-2" оголосив про конкурс на поставку труб для обходу Данії. Відзначається, що в обхід Данії, яка не дозволила будівництво газопроводу в своїх територіальних водах необхідно додатково близько 70 км труб. Проте, переговори з Данією тривають. У тендері беруть участь всі колишні постачальники труб для Nord Stream 2.

До цього глава федерального об'єднання німецької промисловості Дітер Кемпф заявив, що Німеччина не має наміру поступатися США, які закликають відмовитися від газопроводу "Північний потік-2" для того, що б закуповувати американський скраплений газ.