ua en ru

Оператор "Північного потоку-2" оголосив конкурс на поставку труб для обходу Данії

Оператор "Північного потоку-2" оголосив конкурс на поставку труб для обходу Данії Фото: "Північний потік 2" (facebook.com/Gazprom)

Для обходу Данії, яка відмовилася від будівництва "Північного потоку-2" на її території, необхідно 70 км труб

Оператор російського проекту "Північний потік -2" оголосив про початок тендеру на поставку труб для будівництва альтернативного маршруту газопроводу в обхід Данії. Про це передає РБК-Україна з посиланням на російські ЗМІ.

Наголошується, що в обхід Данії, яка не дозволила будівництво газопроводу в своїх територіальних водах необхідно додатково близько 70 км труб. Тим не менше, переговори з Данією тривають.

У тендері беруть участь всі колишні постачальники труб для Nord Stream 2.

Нагадаємо, голова федерального об'єднання німецької промисловості Дітер Кемпф заявив, що Німеччина не має наміру поступатися перед тиском США, які закликають відмовитися від газопроводу "Північний потік-2" для того, що б закуповувати американський скраплений газ.

Раніше повідомлялося, що Путін пообіцяв Меркель профінансувати "Північний потік-2" у разі санкцій США. "Північний потік-2" можливо побудують за рахунок Росії, якщо Вашингтон піде на введення санкцій проти учасників консорціуму, які задіяні в реалізації проекту.