ua en ru

Постачання вугілля з США в Україну означає втрату РФ ще одного інструменту шантажу, - Порошенко

Постачання вугілля з США в Україну означає втрату РФ ще одного інструменту шантажу, - Порошенко Фото: Дональд Трамп і Петро Порошенко (twitter.com-poroshenko)

За його словами, постачання вугілля з США є важливим внеском в енергетичну безпеку

Президент України Петро Порошенко заявив, що постачання американського вугілля означає безповоротну втрату для Російської Федерації ще одного інструменту енергетичного шантажу. Про це глава держави написав у Twitter.

"Поставка американського вугілля в Україну означає безповоротну втрату для Росії ще одного інструменту енергетичного шантажу", - заявив Порошенко.

За його словами, постачання американського вугілля в Україну є важливим внеском в енергетичну безпеку нашої держави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в український порт "Південний" 13 вересня 2017 року прибуло перше судно з імпортним антрацитом з США.

13 вересня в 02.15 годин в перевантажувальний комплекс ДП "Морський торговельний порт "Южний" пришвартувалося судно Ocean Ambitious. На борту балкера 62 тисячі тонн енергетичного вугілля з США для ТЕС ПАТ "Центренерго". Стивідори планують розвантажити імпортний вантаж за 3 доби.

Як наголошується, в найближчий тиждень підприємство планує прийняти чотири судна з вугіллям, загальним обсягом понад 295 тисяч тонн: одне судно для "Центренерго", два судна для ДТЕК і одне для ТОВ "Це".