ua en ru

Постанова уряду про підпорядкування ДФС Мінфіну скасувала повноваження заступників, - Лікарчук

Постанова уряду про підпорядкування ДФС Мінфіну скасувала повноваження заступників, - Лікарчук Фото: Костянтин Лікарчук

Згідно з реформами, планується запровадити 5 заступників голови ДФС

Постанова Кабінету міністрів України про підпорядкування Державної фіскальної служби України (ДФС) Міністерству фінансів України скасував повноваження заступників голови ДФС. Про це на прес-конференції сьогодні заявив заступник голови Державної фіскальної служби України Костянтин Лікарчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Одна фраза в постанові - це останній підпункт 6 пункту 4, який говорить про те, що пункт 12 Положеня "Про Державну фіскальну службу" виключити. Що це означає? Пункт 12 Положення про державну фіскальну службу України регулював компетенцію заступників голови Державної фіскальної служби - першого заступника голови Державної фіскальної служби та заступника голови Державної фіскальної служби", - повідомив він.

За його словами, на даний момент повноваження заступників голови ДФС є невизначеними.

"На даний момент ситуація є такою, що фактично Положенням "Про державну фіскальну службу" на даний момент повноваження заступників голови Державної фіскальної служби не визначені", - сказав він.

Водночас, як повідомив Лікарчук, згідно з реформами, планується запровадити 5 заступників голови ДФС.

"Згідно задекларованого проекту реформ, в Державній фіскальній службі буде 5 заступників, які будуть відповідати за конкретні напрямки", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДФС та Асоціація платників податків оголосили про співпрацю.