ua en ru

Постанова про арешт майна Бахматюка визнана незаконною, - юристи

Постанова про арешт майна Бахматюка визнана незаконною, - юристи Постанова про арешт майна Бахматюка визнана незаконною

Виконавча служба скасувала своє попереднє рішення про арешт майна Олега Бахматюка як незаконне. Про це повідомляють юристи бізнесмена.

"Ми з самого початку говорили про незаконність такого рішення. Подібні дії спрямовані виключно на дестабілізацію компанії, в якій працює понад 37 тисяч осіб. Це скоріше невдала спроба піару НБУ. А сьогодні потрібна конструктивна позиція регулятора щодо акціонерів банків, які готові сідати за стіл переговорів", - цитує прес-служба слова Олега Бахматюка, голову ради директорів Ukrlandfarming.

"Ukrlandfarming і підприємства, які входять у холдинг, сьогодні виробляють 1,5% ВВП України. Ситуація, яка склалася навколо вирішення проблеми банків, що виводяться з ринку, і спробами незаконно і безпідставно заарештувати майно акціонера не вигідна сьогодні ні зовнішнім, ні внутрішнім кредиторам. Тим більше, що ми завжди відкриті до будь-якого переговорного процесу з нашими партнерами", - вважає Бахматюк.

Він окремо підкреслив, що структури Ukrlandfarming і він особисто як бенефіціарний власник банків "Ві Ей Бі" і "Фінансова ініціатива" завжди ведуть конструктивні переговори з кредиторами, свідчення тому – успішна реструктуризація 1,5 млрд доларів зовнішнього фінансування. "Ми готові до будь-якого діалогу зі своїми кредиторами, в тому числі і з Національним банком України" - резюмував Бахматюк.

Нагадаємо, раніше сайт НБУ повідомив про рішення Печерського райсуду Києва зобов'язати Державну виконавчу службу накласти арешт на рухоме і нерухоме майно бізнесмена Бахматюка, а також на його поточні рахунки в банку "Фінансова ініціатива" та "Ві Ей Бі Банк" на загальну суму 1,2 млрд грн.