ua en ru

Посаду заступника міського голови Білої Церкви може зайняти екс-мер Українки, - ЗМІ

Посаду заступника міського голови Білої Церкви може зайняти екс-мер Українки, - ЗМІ Фото: Павло Козирєв (mykyivregion.com.ua)

За даними ЗМІ, подати у добровільну відставку Козирєва змусив гучний скандал влітку 2017 року

Посаду заступника міського голови Білої Церкви Геннадія Дикого найближчим часом може зайняти скандальний екс-мер Українки Павло Козирєв. Подати у добровільну відставку Козирєва змусив гучний скандал влітку 2017 року, що супроводжувався обшуками міськради Українки, пише Микола Ткачук у своїй статті на "Апострофі".

Сам Козирєв стверджує, що його відставка пов'язана з переходом на іншу роботу. "Це для мене новий, більш масштабний і складний проект. І, безумовно, він також пов'язаний з розвитком місцевого самоврядування та урбаністичним розвитком", - цитує автор Козирєва.

Однак автор публікації прикріпив документи (рішення судді Обухівського районного суду про дозвіл слідчим вилучити документацію), з яких стають відомі подробиці розслідування кримінальної справи стосовно Козирєва.

"Говорячи сухою мовою юриспруденції, досудове розслідування у кримінальному провадженні, яке зареєстроване в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за № 42017111200000546 від 21.08.2017 р., заведене за ч. 2 ст. 191 КК України "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", - пише автор.

За його словами, "досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи Української міської ради Київської області, зловживаючи своїм службовим становищем, у період з 2015 по 2017 роки здійснили розтрату бюджетних коштів шляхом необґрунтованого їх списання на поточний ремонт автомобілів, які не знаходяться у власності Української міської ради, чим завдали шкоди інтересам держави на загальну суму близько 370 000 гривень".

У статті також говориться про те, що протягом останніх 15 років, які Козирєв провів на посту мера Українки, він неодноразово підозрювався в "присвоєнні, розтраті або заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем".

У 2004 році суддя Степан Семкович публічно звинуватив Козирєва в самоправстві, зловживанні службовим становищем, незаконному використанні бюджетних коштів

"Останній, намагаючись уникнути відповідальності, неодноразово погрожував мені звільненням... Активно допомагає Козирєву П. уникнути кримінальної відповідальності голова Обухівського районного суду Соловйова Н.Н., яка також звернулася з листом на адресу міністра юстиції України з проханням про звільнення мене від займаної посади", - йдеться у зверненні до президента судді Семковича.

Також у статті зазначається, що в 2016 році місцеві активісти боролися з вирубкою 300-річних дубів .

"Громада м. Українка більше місяця тримали оборону і захищала дуби. Тримала оборону сама, без допомоги корумпованої місцевої влади на чолі з мером Павлом Козирєвим. Захищала від забудовника "Біометрікс", - йдеться у зверненні від 22 листопада 2016 року.

За даними автора, 2010-2014 рр. Павло Козирєв очолював місцевий осередок "Партії регіонів", яка становила абсолютну більшість у міській раді.