ua en ru

На пост глави Держбюро розслідувань претендують Матіос і Горбатюк

На пост глави Держбюро розслідувань претендують Матіос і Горбатюк Антон Геращенко

Всього заяву на пости в керівництві Держбюро розслідувань подав 81 кандидат

На посаду директора Державного бюро розслідувань претендують чинні прокурори - Анатолій Матіос та Сергій Горбатюк. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат України, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Знаю, що список кандидатів на пост директора ДБР буде не без сюрпризів. Вже відомо, що свої документи подали чинні прокурори - Анатолій Матіос та Сергій Горбатюк", - написав він.


Також він повідомив, що сьогодні Комісією з проведення Конкурсу на посаду директора та заступників директора Державного бюро розслідувань, було проведено розкриття пакетів із заявками від претендентів.

Всього заяв на пости в керівництві ДБР подав 81 кандидат.

"Найближчим часом на web сторінці Комісії буде опублікований список кандидатів на посаду керівників ДБР, щоб кожен, хто вважає за потрібне, міг висловити свою думку щодо того чи іншого кандидата. Тепер Комісії належить провести тестування кандидатів на предмет знання положень кримінально - процесуального законодавства і співбесіду. Після чого буде прийнято рішення про відбір кращих з кращих. Всі співбесіди з кандидатами, а також засідання Конкурсної Комісії, будуть супроводжуватися онлайн-трансляціями", - написав він.

Нагадаємо, раніше заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова повідомила, що заробітна плата директора Державного бюро розслідувань складе 44 тисячі гривень.