ua en ru

Під посольством Вірменії в Києві провели акцію солідарності з Майданом у Єревані

Під посольством Вірменії в Києві провели акцію солідарності з Майданом у Єревані Фото: акція солідарності з протестуючими в Єревані у вірменського посольства в Києві

На акцію підтримки Майдану в Єревані зібралося більше 20 осіб

Під посольством Вірменії в Києві більше 20 осіб провели акцію солідарності з протестувальниками проти підвищення комунальних тарифів в Єревані (Вірменія). Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Один з учасників мітингу заявив, що прийшов, щоб висловити солідарність з Майданом в Єревані через грубий розгін демонстрації.

"У них абсолютно справедливий протест, а те, що влада так його грубо розігнала - це абсолютно несправедливо. Треба зараз висловлювати солідарність", - сказав учасник мітингу.

Під час мітингу вхід в будівлю посольства Вірменії був посилений бійцями Нацгвардії, а поряд чергувала машина співробітників МВС.

Час від часу на акції лунали гасла, зокрема: "Свобода - рівність - глобальна солідарність!", "Ні - поліцейській терору".

Акція тривала майже 40 хвилин. За цей час ніхто зі співробітників посольства не вийшов до учасників мітингу.

Нагадаємо, згідно з інформацією місцевих ЗМІ, ще три міста Вірменії приєдналися до протестів проти підвищення цін на електроенергію, які проходять в Єревані.

Відзначимо, вранці 23 червня в Єревані поліція розігнала і побила людей, які виступають проти підвищення тарифів на електроенергію російською компанією-монополістом Електричні мережі Вірменії (ЕСА). Більше 200 людей були затримані. Ввечері на протест прийшло вже близько 10 тис. осіб.