ua en ru

Посольство України в США зацікавлене у розслідуванні втручання України у вибори, - Чалий

Посольство України в США зацікавлене у розслідуванні втручання України у вибори, - Чалий Фото: Валерій Чалий

Чалий заявив, що українське посольство не стояло на боці того чи іншого кандидата

Посол України в Сполучених Штатах Америки Валерій Чалий заявив, що посольство більше всіх зацікавлене у розслідуванні щодо інформації про втручання України в президентські вибори. Про це на радіо "Ера FM" заявив Валерій Чалий.

"На сьогодні поки немає такого розслідування. Але на те, що звучало, дуже серйозно, ми відреагували дуже коротко, не входячи в інформаційну дискусію, - сказав він.

За його словами, інформація в ЗМІ про те, що українська делегація була лише у виборчому штабі Хілларі Клінтон, є абсолютно фейковою.

"Посольство України в США більше всіх зацікавлене у цьому розслідуванні, адже має надію, що стане зрозуміло, яким чином з'явилися фейкові статті в окремих виданнях з інформаційної кампанії про втручання України в передвиборну кампанію США", - додав він.

Також Чалий заявив, що українське посольство не стояло на боці того чи іншого кандидата і "будь-яких втручань з боку посольства не могло бути за визначенням".

"Америка важлива, але всі розмови про кампанії можуть відволікати від стратегічного бачення спільних цілей в майбутньому", - додав він.

Нагадаємо, раніше Валерій Чалий заявив, що в України хороші відносини з адміністрацією президента США Дональда Трампа.