ua en ru

Посольство України в Польщі презентував ролик до річниці анексії Криму

Посольство України в Польщі презентував ролик до річниці анексії Криму Фото: посол України в Польщі Андрій Дещиця

У відеоролику активісти та громадські діячі аналізують два роки Криму під російською окупацією

Посольство України в Польщі зняло до другої річниці окупації Росією Криму відео на польській мові. Про це повідомляється на сторінці посольства у Facebook.

У ньому посол України в Польщі Андрій Дещиця, а також активісти та громадські діячі кримськотатарського походження Недім Усейнів та Ленур Керімов аналізують два роки Криму під російською окупацією.

"Окупація та анексія Криму - це злочин, який вчинила Росія, і ми повинні пам'ятати, що вона здійснила це не вперше. Це було в 2008 році в Грузії. Тому, Росія повинна нести відповідальність за такі злочини, за порушення міжнародного права", - підкреслює у відеоролику Дещиця.

26 lutego - Dzień Oporu Tatarów Krymskich przeciwko okupacji rosyjskiej. W związku z powyższym zapraszamy do oglądania...

Опубліковано Ambasada Ukrainy w Rzeczypospolitej Polskiej/Посольство України у Польщі 26 лютого 2016 р.

Представник польського фонду Міжнародної солідарності Недім Усейнів нагадав, що відбулося в Криму 26 лютого під будівлею місцевого парламенту.

Як зазначає у фільмі координатор міжнародних програм у Гельсінської фундації прав людини Ленур Керімов, два останніх року в Криму - це постійний процес переслідування татар і українських активістів, які займають активну громадянську позицію і борються за те, щоб Крим повернувся до складу України.

Нагадаємо, 26 лютого, у своєму зверненні з приводу другої річниці початку опору російської окупації Криму президент України Петро Порошенко заявив, що Росія готувалася до захоплення Криму з 1991 року.