ua en ru

Посольство США в Росії допускає зниження швидкості видачі віз громадянам РФ

Посольство США в Росії допускає зниження швидкості видачі віз громадянам РФ Фото: посол США в Росії Джон Теффт (flickr.com usembassykyiv-tefft)

Посольство США прокоментувало можливі наслідки скорочення штату дипмісії

У зв'язку з вимогою Росії скоротити чисельність американських дипломатів у країні швидкість видачі віз громадянам РФ може знизитися, передають російські ЗМІ з посиланням на посольство США.

"Поки ще занадто рано намагатися вгадати, як це (скорочення числа дипломатичних працівників у Росії, - ред.) вплине на консульські операції", - зазначили в посольстві США і додали, що дані заходи можуть знизити швидкість видачі віз.

Крім того, у посольстві підкреслили, що ще оцінюють наслідки рішення Росії про обмеження штату американських дипломатів до 455 співробітників.

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін заявив про скорочення 755 працівників дипмісій США в РФ. Відзначимо, 28 липня Сенат США схвалив нові санкції проти Росії, у зв'язку з чим Москва оголосила про відповідні заходи щодо Вашингтона.

"Тисяча з гаком працівників - дипломатів і технічних працівників працювали і досі працюють в ці дні в Росії. 755 повинні будуть припинити свою діяльність", - підкреслив Путін.