ua en ru

Посольство США закликає розслідувати напади на ромів в Україні

Посольство США закликає розслідувати напади на ромів в Україні Фото: посольство США в Україні (google.com.ua maps)

Захистити права національних меншин в Україні

США закликають розслідувати напади на ромів, так як для оновленої України актуальне питання про справедливості і толерантності по відношенню до національних меншин. Про йдеться в розміщеному в Twitter повідомленні посольства США.

"В Україні ніхто не повинен жити в страху за того, ким він є. Ми закликаємо правоохоронців розслідувати нещодавні напади на ромів. Справедливість і толерантність по відношенню до меншин є ключовими в новій Україні", - йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що до цього у Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України (омбудсмена), також заявляли про збільшення кількості інцидентів на ґрунті нетерпимості щодо представників ромської національної меншини. Так, на контролі омбудсмана продовжує перебувати виробництва за спалення табору ромів на Лисій горі в м. Києві радикально налаштованими особами, а також тим, що 9 травня невідомими особами був спалений ромскій табір, розташований поруч з смт Рудне Залізничного району Львова.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, у Львівській області в смт Рудне спалили табір, де жили роми. Майно людей знищив вогнем, але самі вони покинули територію.

Також повідомлялося, що в Києві представники ромської національності знайшли собі нове місце для табору після того, як на Лисій горі націоналісти з С14 спалили їх житла. Тепер вони влаштувалися на Дніпровській набережній.