ua en ru

Посольство США закликало Росію припинити агресію на Донбасі

Посольство США закликало Росію припинити агресію на Донбасі Ілюстративне фото (U. S. Embassy Kyiv Ukraine)

Також Росію закликають звільнити українських заручників

Посольство США в Україні закликає Російську Федерацію припинити агресію на Донбасі та звільнити українських заручників. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter посольства США.

У посольстві зазначили, що протягом останніх чотирьох років, які минули з дня підписання комплексу заходів щодо виконання мінських угод, Росія постійно не дотримується домовленостей.

"Росія мусить припинити розпалювати створені нею гуманітарну, економічну та екологічну кризу, звільнити українських ув'язнених, відвести озброєння і війська, здійснити негайне і всеосяжне припинення вогню", - йдеться в повідомленні.

Посольство США закликало Росію припинити агресію на Донбасі

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ООН 12 лютого розгляне план гуманітарної допомоги Україні. На цей рік в організації задекларували 163 млн доларів на допомогу українській стороні.

Відзначимо, в ООН відклали засідання Радбезу щодо мінських угод. Зокрема, члени Радбезу обговорять це питання у вівторок, 12 лютого, пізніше - не о 17:00, як планувалося спочатку, а о 22:00 за київським часом. Ініціатором засідання виступила російська сторона.