ua en ru

Посольство США закликало бойовиків на Донбасі припинити обстріли цивільної інфраструктури

Посольство США закликало бойовиків на Донбасі припинити обстріли цивільної інфраструктури Фото: бойовики на Донбасі (YouTube screenshot)

Також бойовиків закликають виконувати мінські домовленості

Посольство США в Україні закликало бойовиків на Донбасі припинити обстріли об’єктів цивільної інфраструктури. Про це йдеться в повідомленні відомства у Twitter.

"Керовані Росією сепаратисти обстрілюють об’єкти цивільної інфраструктури: насосна станція у Ясинуватій - 400 тис. людей без води. Припиніть обстрілювати цивільну інфраструктуру", - йдеться у повідомленні.

Також бойовиків закликають виконувати мінські домовленості.

Нагадаємо, раніше голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомляв, що станом на 12 червня 2017 року до ряду міст Донецької області неможливо відновити подачу води.

"Станом на зараз проведення ремонтно-відновлювальних робіт та запуск насосної станції неможливі - немає гарантій безпеки для працівників. Домовилися, щоб сьогодні на місце допустили оглядову групу, яка зможе визначити обсяг руйнувань", - повідомив Жебрівський.

За його словами, на даний момент на насосній станції енергетики "Води Донбасу" проводять дефектовку і визначають обсяги відновлювальних робіт. Крім того, Жебрівський назвав ситуацію з водопостачанням в області складною.