ua en ru

Посольство РФ у Києві підготувало ноту в МЗС України у зв'язку із затриманням журналістів

Посольство Росії в Києві направити ноту в МЗС України з приводу журналістів телеканалу "Звєзда".

Посольство Росії в Києві направити ноту в МЗС України з приводу журналістів телеканалу "Звєзда". Посольство також зробить все можливе, щоб оператор Андрій Сушенков і звукоінженер Антон Малишев незабаром були звільнені, заявив в інтерв'ю телеканалу "Росія-24" глава диппредставництва Михайло Зурабов.

"Посольство поінформовано про цю ситуацію. Ми вже звернулися в представництво ОБСЄ, поінформували. Воно вже виступило із заявою", - зазначив він. "Зараз підготовлена нота посольства в МЗС України, я її підпишу буквально в найближчі півгодини", - сказав Зурабов.

"Я сподіваюся, що зараз поступове формування вже легітимних органів влади, які будуть нести повноту відповідальності за все, що відбувається, в тому числі і взаємодіяти з органами влади на південному сході України, дозволить нам відпрофілактувати подібні випадки в майбутньому", - підкреслив він.

Напередодні журналісти телеканалу Андрій Сушенков і Антон Малишев, що перебували у відрядженні в Україні, були затримані підрозділом Національної гвардії в районі населеного пункту Билбасівка. Сьогодні Нацгвардія повідомила про те, що журналісти передані співробітникам СБУ у зв'язку із звинуваченнями їх у "спостереженні і збір інформації про блокпості українських силовиків".

За повідомленням телеканалу, журналісти 4 червня законно в'їхали в Україну для висвітлення інавгурації обраного Президента України Петра Порошенка.