ua en ru

Посольство Грузії звернулося до України з офіційною нотою через "список Царьова"

Посольство Грузії звернулося з офіційною нотою у зв'язку із забороною в'їзду в країну для ряду грузинських громадян. Про це програмі "Події" на телеканалі "Україна" заявив посол Грузії в Україні Міхеїл Уклеба.

Посольство Грузії звернулося з офіційною нотою у зв'язку із забороною в'їзду в країну для ряду грузинських громадян. Про це програмі "Події" на телеканалі "Україна" заявив посол Грузії в Україні Міхеїл Уклеба (на фото).

"Ми, природно, звернулися з офіційною нотою, як це належить посольству Міністерства закордонних справ України. Зараз очікуємо офіційної відповіді", - говорить він.

У Міністерстві закордонних справ запевняють, що забороняти в'їзд в Україну - не в їх компетенції.

"До таких органів належать Служба Безпеки України, Міністерство внутрішніх справ України, Департамент прикордонної служби та Державна служба міграційного контролю", - розповів міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

Нагадаємо, народний депутат від Партії регіонів Олег Царьов ще 9 грудня направив відповідний список з запитом до СБУ та МЗС. У ньому він просив заборонити в'їзд в країну деяким громадянам Грузії (серед них - екс-Президент Грузії Михайло Саакашвілі), США і ЄС. І сьогодні, за інформацією самого нардепа - його запит задовольнили.

Згідно з українським законодавством заборонити в'їзд в країну можна трьом категоріям громадян. Це особи, причетні до кримінальних правопорушень, терористичної діяльності або ж ті, хто може загрожувати національній безпеці країни. У списку народного депутата саме люди з третьої категорії.