ua en ru

У посольстві США закликали Росію припинити постачати бойовикам летальне озброєння

У посольстві США закликали Росію припинити постачати бойовикам летальне озброєння Фото: посольство США в Києві (U.S. Embassy Kyiv Ukraine)

Росія постачає на Донбас зброю "під покровом ночі", заявили в посольстві

Посольство Сполучених Штатів закликало Росію припинити постачання летального озброєння бойовикам на Донбас. Про це повідомляє РБК-Україна із посилання на прес-службу посольства США у Києві.

Зокрема, у посольстві прокоментували нещодавній звіт ОБСЄ із аерофотозйомкою, проведеною безпілотником, де видно, як колона вантажівок рухається із окупованої території Донбасу у бік Росії.

"Росія повинна припинити надавати летальну зброю під покровом ночі своїм ставленикам на сході. Зброя, яку фіксують безпілотники спостерігачів ОБСЄ, вбиває військових і цивільних. Тільки Росія може припинити кровопролиття в Україні", - заявили у посольстві.

У посольстві США закликали Росію припинити постачати бойовикам летальне озброєння

Нагадаємо, на окупованій частині Донбасу спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ виявили колону вантажівок, яка їхала у бік Росії. Зокрема, безпілотник поблизу неконтрольованої ділянки державного кордону з Росією безпілотник зафіксував колону із п’яти тентованих вантажівок та трьох позашляховиків. Українська сторона СЦКК припустила, що це може бути ознакою чергової ротації особового складу збройних формувань РФ чи повернення після доставки боєприпасів.

Додамо, що президент США Дональд Трамп підписав прийнятий Конгресом "Закон про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2019 рік", яким передбачається 250 мільйонів доларів допомоги для України.