ua en ru

У посольстві Ізраїлю в Польщі заявили про зростання антисемітських проявів

У посольстві Ізраїлю в Польщі заявили про зростання антисемітських проявів Фото: Ізраїль (minagro.gov.ua)

Протягом останніх днів спостерігається хвиля антисемітських атак в Польщі

В посольстві Ізраїлю в Польщі заявили про зростання активності, яка має яскраво виражені антисемітські підстави. Про це йдеться в заяві посольства.

"Протягом останніх днів ми спостерігаємо хвилю антисемітських атак. Антисемітські заяви і коментарі надходять до нас усіма можливими каналами, багато з них спрямовані безпосередньо проти посла Анни Азарі", - йдеться в повідомленні посольства.

Крім того, в посольстві намагалися стримано реагувати на події останніх днів, однак більше мовчати не можуть.

"Антисемітський контент неконтрольовано з'являється як в інтернеті, так і в ЗМІ, особливо на TVP INFO... Ми нагадуємо вам і запевняємо, що Ізраїль стоїть на тій же позиції, що і Польща, і називає табору смерті німецько-фашистськими таборами", - зазначають ізраїльські дипломати.

Нагадаємо, польський Сенат у ніч на 1 лютого 2018 року без поправок прийняла скандальний закон про інститут національної пам'яті, який передбачає кримінальну відповідальність за так звану "бандерівську ідеологію".

Пізніше міністр транспорту та безпеки дорожнього руху, міністр розвідки Ізраїлю Ісраель Кац закликав главу уряду Біньяміна Нетаньяху відкликати посла з Польщі. Раніше повідомлялося, що Ізраїль виступає категорично проти прийняття Сенатом Польщі закону про інститут національної пам'яті, яким забороняється вказувати на причетність поляків до Голокосту.