ua en ru

У посольстві ФРН засудили спотворення фрагмента Берлінської стіни українським нардепом

У посольстві ФРН засудили спотворення фрагмента Берлінської стіни українським нардепом Фото: Олексій Гончаренко написав слово "nein" на уламку Берлінської стіни у Києві

Дії нардепа є порушенням Віденської конвенції про дипломатичні зносини

У посольстві Німеччини засудили спотворення фрагмента Берлінської стіни українським нардепом Олексієм Гончаренком. Про це йдеться у повідомленні прес-служби посольства.

"Посольство Федеративної Республіки Німеччина дуже шкодує у зв'язку з пошкодженням і нівеченням депутатом Гончаренком фрагменту історичного Берлінського муру, розміщеного на території посольства", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, падіння Берлінського муру є символом звільнення від комунізму й радянської гегемонії.

Також наголошується, що дії нардепа є порушенням Віденської конвенції про дипломатичні зносини.

Зазначимо, сьогодні Гончаренко на своїй сторінці у Facebook розмістив фотографії, на яких зображено, що він написав слово "nein" (ні) на уламку Берлінської стіни біля посольства Федеративної республіки Німеччини в Києві. Гончаренко зазначив, що свою "символічну акцію протесту" він присвятив вчорашнім "прокремлівськими висловлюванням" посла ФРН в Україні Ернста Райхеля щодо виборів на Донбасі за присутності російських військових.

"Берлінська стіна - яскравий символ недавньої російської окупації Європи, тому я саме в такий спосіб доніс чітку і коротку відповідь українців зрозумілою для посла мовою. Вибори на Донбасі повинні проходити за стандартами ОБСЄ, а також в правовому полі українського законодавства, а не в присутності окупаційних військ", - написав Гончаренко.

altaltaltaltaltalt

Фото: Олексій Гончаренко біля посольства Німеччини в Києві

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що посол Німеччини допустив проведення виборів на Донбасі у присутності російської армії.