ua en ru

Посол Великобританії завершує дипмісію в Україні

Посол Великобританії завершує дипмісію в Україні Фото: Джудіт Гоф (gov.uk)

Гоф закінчує свою чотирирічну дипломатичну місію

Посол Великобританії Джудіт Гоф завершує свою дипломатичну місію в Україні. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення посольства Великобританії в Україні у Twitter.

Вона зазначила, що Великобританія допомагала українській стороні у створенні НАБУ і Вищого антикорупційного суду. Також британські інструктори по програмі Operation ORBITAL провели для більш 13 тис. українських військових тренінги, навчили англійською мовою 600 нових патрульних, 2,8 тис. государственнных службовців та підвищили кваліфікацію 5 тис. українських викладачів та вчителів.

"Україна залишається важливою для Великобританії: протягом останніх чотирьох років відбулося понад 40 візитів британських міністрів і чиновників до України. Зокрема, три візиту міністрів оборони і два візиту міністра закордонних справ, яким на той момент був Борис Джонсон, знову прем'єр-міністр Великобританії Британії ", - зазначила дипломат.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що заступник міністра закордонних справ України з питань євроінтеграції Олена Зеркаль прийняла копії вірчих грамот від новопризначеного посла Німеччини в Україні Анки Фельдгузен.

Крім того, президент України Володимир Зеленський звільнив надзвичайного і повноважного посла України в Сполучених Штатах Америки Валерія Чалого.