ua en ru

Посол Великобританії впевнений у безпеці англійських футбольних фанатів, які приїхали в Україну на сьогоднішній матч

Посол Великобританії в Україні Саймон Сміт спокійний за безпеку британських футбольних фанатів, які приїхали на сьогоднішній матч збірних України та Англії, оскільки впевнений у здатності українських правоохоронців забезпечити недопущення конфронтації. Про це журналістам після сьогоднішньої конференції "Україна -ЄС" Сильніше разом" заявив посол Великобританії в Україні, передає кореспондент РБК - Україна.

"Дійсно був інцидент увечері в неділю і кілька людей з британських фанатів незначно в ньому постраждали, але, наскільки нам відомо, більше не було ніяких випадків, і ми сподіваємося, що все пройде успішно і мирно. Багато з тих, хто сьогодні приїхав на матч, вже були в Україні на Євро -2012 і близько 2000 фанатів ми очікуємо, сьогодні прийдуть на стадіон і сподіваємося, що Україна виграє. Я контактував з британською поліцією і вони мають дуже хороші контакти з правоохоронними органами тут, в Україні, і звичайно з досвіду єврочемпіонату минулого року, у них є великий досвід запобігання конфронтації між уболівальниками. Вони впевнені, що нових аналогічних конфронтацій не буде, що більшість уболівальників поведе себе спокійно і доброзичливо. Мені здається, що це не треба драматизувати такі конфронтації", - сказав посол.

На питання про те, чи не може ця ситуація негативно відбитися на євроінтеграційних прагненнях України, посол зазначив: "Це не одне і те ж. Тут мова йде про футбол і існують способи забезпечить спокійне сусідство вболівальників різних команд. Мені здається, що це зовсім інше питання".