ua en ru

Посол Великобританії: УА між Україною та ЄС навряд чи буде підписано, поки не будуть звільнені лідери української опозиції

Угода про асоціацію між Україною та Європейським союзом навряд чи буде підписана, поки лідери української опозиції не вийдуть з в'язниці. Про таке в ефірі ток-шоу "Час: Підсумки дня" на "5 каналі" заявив посол Великої Британії в Україні Лі Тернер.

Разом з цим, Лі Тернер зазначив, що у Великій Британії дуже переймаються тим, щоб Україна рухалась у напрямку інтеграції до Європейського союзу.

"Мені здається, що, по-перше, дуже важливо розглянути те, що саме турбує європейських лідерів. По-перше, вони переймаються, це стосується і Британії, тим, щоб Україна і далі рухалася в напрямку Європи, ми дуже і дуже підпираємо європейську інтеграцію України, тому що ми вважаємо, що це найліпший напрям для цієї країни і для Європейського союзу. Ми робимо все для того, щоб все сталось як гадалось. Ось чому ми так переймаємось останніми подіями пов'язаними з демократією тут в Україні. Ми бачили низку ватажків опозиції, що зазнали суду і той суд, він здається, багатьом спостерігачам політично викликаним, вибірковим, і ці судові процеси не показують стандартів демократії чи верховенства права, щоб побачити, як Україна рухається в напрямку європейської інтеграції, ось чим переймаються європейські лідери...Поки ці ватажки опозиції не вийдуть із в'язниці і не зможуть взяти участь у політичному процесі, дуже мало імовірно, що угоду про асоціацію між Європейським союзом і Україною буде підписана", - заявив Тернер.

"По-перше, дуже важливо визнати, що не лише Європа але і США надто переймаються тим, що сталося з українською демократією. Те, що ви описали, звільнення із в'язниці ватажків опозиції, що їх засуджено в процесах, які нам здаються неправедними, буде дуже важливим сигналом тим стривоженим країнам з приводу демократії в Україні", - додав він.

Нагадаємо, раніше уряд США знову закликав українську владу звільнити екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.