ua en ru

Посол України в США закликав не робити Вашингтон місцем внутрішньополітичних баталій

Посол України в США закликав не робити Вашингтон місцем внутрішньополітичних баталій Фото: Валерій Чалий (mfa.gov.ua)

Чалий закликав не витрачати "астрономічні суми" на американських лобістів

Посол України в США Валерій Чалий закликав українських політиків не переносити внутрішні розбіжності у Вашингтон. Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Все, що стосується антикорупційних заходів, темпу реформ, запровадження парламентського і громадського контролю за діями влади – важливо і, впевнений, всі можливості критики і дій у цій галузі в Україні у вас є. І я вас дуже прошу – не витрачайте астрономічні суми на американських лобістів для себе – просто перерахуйте їх нашим волонтерам", - написав він.

alt

Раніше народний депутат Сергій Тарута заявив про те, що він виступив перед конгресменами США з критикою діяльності глави НБУ Валерії Гонтаревої. При цьому в Нацбанку Таруту звинуватили у поширенні неправдивої інформації та повідомили, що насправді "в орендованій кімнаті відбулося нечисленний (до 20 осіб) неофіційний захід, організатором та модератором якого виступив представник лобістської компанії "LibertyInternationalGroup", а спікерами виступили Сергій Тарута і екс-співробітник НБУ Олександр Завадецький".

Як заявив американський журналіст Джон Патрік, "захід переслідував мету очорнити репутацію пані Гонтаревої, показавши картинку, ніби це насправді засідання конгресу".