ua en ru

Посол США Пайєтт проводить регулярні зустрічі з Яценюком, - джерело

Посол США Пайєтт проводить регулярні зустрічі з Яценюком, - джерело Фото: Джеффрі Пайєтт і Арсеній Яценюк (обидва по центру - зліва праворуч)

Міжнародні контакти тривають близько 15 хв із регулярністю два рази на місяць

Надзвичайний і Повноважний посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Пайєтт проводить зустрічі на постійній основі із прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком з регулярністю приблизно один раз на два тижні. Про це з посиланням на заступника одного з міністрів, призначеного за квотою БПП, йдеться у статті РБК-Україна "Ротація Кабміну: роль США та торги за Конституцію".

"Я був на одній такій зустрічі. Вона тривала 15 хвилин. Посол одразу дістав свої записи і в жорсткій формі перерахував, що нам необхідно зробити, після чого шеф (прем'єр-міністр, - ред.) стисло розповів, що вже зроблено", - зазначило джерело в уряді.

Як підтверджують співрозмовники РБК-Україна в Кабміні, посольство США справді контролює роботу українського уряду.

Водночас Кабмін, за словами одного із заступників міністра (від пропрезидентського БПП), також регулярно відвідують американські лобісти, зокрема, Мартін Нанн - міжнародний консультант компанії White's Consultants Lte, яка спеціалізується на зв'язках із громадськістю в Україні.

"Нанн - класичний лобіст, такі в уряді тинялися завжди, Пайєтт - інша річ. Йому не можна відмовити", - пояснив чиновник на правах анонімності.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що США продовжать тренувати українську армію за програмою підготовки військових.

В цілому Сполучені Штати станом на кінець липня 2015 р. вже виділили 62 млн дол. гуманітарної допомоги жертвам війни в Україні, зокрема для створення логістичних центрів.