ua en ru

Посол Кіпру просить Ярему припинити тиск на агрохолдинг "Агрейн"

Посол Республіки Кіпр в Україні Вассос Чемберлен звернувся до генерального прокурора України Віталія Яреми з проханням припинити тиск на агрохолдинг "Агрейн". Про це йдеться у листі посла, копію якого має РБК-Україна.

Згідно з листом, власником агрохолдингу "Агрейн" є кіпрська компанія Radosar Trading Limited. За словами її директора, громадянина Великобританії Майкла Пека, на звернення якого посилається посол, проти агрохолдингу "Агрейн" порушено кримінальну справу нібито за порушення прав акціонерів.

"Ніхто з учасників Холдингу "Агрейн" ніколи не просив кого-небудь робити які-небудь заяви до української влади, і українська влада були введені в оману неправильною і недостовірною інформацією, наданої заявниками у справі - міжнародними шахраями, паном О.М. Грицюком і паном О.В. Івановим, які також є співробітниками юридичної компанії "Коннов і Сазановський", - стверджує посол.

Також він повідомляє, що українські представники акціонерів компанії неодноразово намагалися донести цю інформацію до правоохоронних органів, однак їхні звернення були проігноровані, і робота холдингу паралізована.

Посол просить генпрокурора припинити блокування діяльності "Агрейна" і розглянути скарги агрохолдингу на дії співробітників прокуратури.

"Ми впевнені, що Ваше втручання в дане питання призведе до швидкого та справедливого вирішення ситуації, а також зміцнить існуючі економічні відносини між Україною та Республікою Кіпр", - зазначає посол.

Зазначимо, що агрохолдинг "Агрейн" неодноразово заявляв про тиск на нього з боку ГПУ. Одна з кримінальних справ проти холдингу закрито у зв'язку з фальсифікацією доказів правоохоронцями. По інших кримінальних справах тривають судові розгляди.

Агрохолдинг "Агрейн" є одним з найбільших в Україні. Обробляє 130 тис. га земель у шести областях. У групі працює понад 4,5 тис. співробітників.

Інформація про акціонерів холдингу до цього листа у відкритих джерелах відсутня.