ua en ru

Посол Ірану заявив, що управління протестами відбувалось з-за кордону

Посол Ірану заявив, що управління протестами відбувалось з-за кордону Фото: ООН (un.org)

Він зазначив, що США зловжили своїми повноваженнями постійного члена Радбезу

Посол Ірану Голамалі Хошро на засіданні Ради Безпеки ООН заявив, що уряд Ірану має "вагомі докази", що управління протестами у країні "здійснювалося з-за кордону". Про це повідомляє Reuters.

Він також додав, що США зловжили своїми повноваженнями постійного члена Радбезу, скликавши зустріч для обговорення іранських протестів.

"Дуже прикро, що, незважаючи на опір частини членів, ця Рада дозволила чинній адміністрації США зловжити собою, організувавши зустріч стосовно події, що не входить до її мандату", - сказав він.

Так, мітинги в Ірані почалися як виступи проти високої інфляції і підвищення цін на основні продукти харчування, але швидко переросли в антиурядові протести.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що постпред США при ООН Ніккі Хейлі заявила, що світова спільнота буде стежити за діями іранської влади на тлі протестів.

Хейлі також зазначила, що іранський народ має право визначати свою долю, а за діями офіційного Тегерана будуть стежити не тільки США, але і весь світ.

В Ірані не менше 450 осіб було затримано в суботу, 30 грудня 2017 року, в столиці країни Тегерані у зв'язку з масовими протестами і страйками. У ніч на вівторок, 2 січня 2017 року, не менше 9 людей загинули в результаті заворушень в іранській провінції Ісфахан.