ua en ru

Постпред США при ООН заявила, що світ буде стежити за діями влади Ірану

Постпред США при ООН заявила, що світ буде стежити за діями влади Ірану Фото: Ніккі Хейлі

Ніккі Хейлі також зазначила, що народ Ірану має право визначати свою долю

Постпред США при ООН Ніккі Хейлі заявила, що світова спільнота буде стежити за діями іранської влади на тлі протестів. Про це Ніккі Хейлі заявила під час засідання Радбезу ООН, повідомляє прес-служба Держдепу США.

Хейлі також зазначила, що іранський народ має право визначати свою долю, а за діями офіційного Тегерана будуть стежити не тільки США, але і весь світ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада Безпеки ООН у п'ятницю, 5 січня, о 15:00, провела засідання, присвячене ситуації в Ірані.

В Ірані не менше 450 осіб було затримано в суботу, 30 грудня 2017 року, в столиці країни Тегерані у зв'язку з масовими протестами і страйками. У ніч на вівторок, 2 січня 2017 року, не менше 9 людей загинули в результаті заворушень в іранській провінції Ісфахан. Загальне ж число жертв за шість днів протестів вже досягло 20 осіб.

Учасники акцій протестували проти складної економічної ситуації, а також проти керівництва країни. Тим часом президент Ірану Хасан Рухані закликав співвітчизників до спокою. Влада Ірану заблокувала доступ до додатка Instagram і месенджеру Telegram на тлі акцій протесту населення.