ua en ru

Наслідки негоди в Україні ліквідують 1600 військовослужбовців, - Кабаненко

На сьогоднішній день в ліквідації наслідків стихії залучено близько 1600 військовослужбовців та близько 300 одиниць різної інженерної техніки. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив перший заступник глави Генштабу ЗСУ, віце-адмірал Ігор Кабаненко. За його словами, зараз роботи практично завершені, в основному ведеться розширення проїзної частини доріг, щоб забезпечити безперешкодний рух.

"Також ми залучили близько 500 одиниць цивільної техніки різного призначення - від легкових автомобілів до великих вантажівок. Крім того, ми розгорнули 10 пунктів обігріву та забезпечення гарячими напоями, щоб підтримати близько 800 осіб", - зазначив віце-адмірал.

Водночас Кабаненко поки не може сказати, скільки коштів Міноборони витратило на боротьбу з негодою. "Що ж стосується фінансування, то більшість підрахунків вже зроблено. Як і будь-яка країна, ми маємо певні запаси в ЗСУ, передбачені на такі ситуації. Відповідною постановою уряду ці запаси будуть відновлені", - зазначив він.

За словами Кабаненка, зараз підраховується остаточна сума, "тому що наша техніка ще працює. Коли роботи будуть завершені, тоді остаточно будемо знати всі витрати".

Читайте також: На базі МНС створено оперативний штаб для координації дій усіх відомств при ліквідації наслідків негоди