ua en ru

Останній тиждень роботи парламенту був найбільш плідним за всю сесію, - Арбузов

Левову частку часу на минулій сесії Верховної Ради народні депутати займалися з'ясуванням відносин, але остання неділя їх роботи виявилася результативною. Про це в ефірі програми «Факти тижня з Оксаною Соколовою» на телеканалі ICTV заявив перший віце-прем'єр Сергій Арбузов.

«Для того, щоб розібратися в ситуації, потрібно подивитися на останній тиждень сесії і на все інше час. Тобто, якщо проаналізувати, то ми можемо побачити, скільки часу дарма було витрачено при блокуванні трибуни. Разом з цим, остання неділя була найбільш плідною за всю сесію. На ній було прийнято більше 50 економічних і соціальних законопроектів», - зазначив перший віце-прем'єр.

Протягом останнього тижня роботи парламенту Арбузов побачив здатність депутатів знаходити компроміс. «Які висновки я роблю: Рада може працювати, в ній є більшість, опозиція з більшістю може співпрацювати, і, коли це потрібно, може знаходити необхідні рішення. Я думаю, що і в опозиції є депутати, яким небайдуже майбутнє нашої країни. Це стало зрозуміло для деяких людей, і всі разом, проаналізувавши ситуацію, домовилися і проголосували. Я думаю, що це дуже яскравий приклад для нашого політикуму», - підкреслив Арбузов.

На запитання ведучої, чи брав він безпосередньо участь у врегулюванні відносин між депутатами, перший віце-прем'єр відповів ствердно. «З боку Кабінету міністрів - так, як відповідальна особа від Кабміну за роботу Верховної Ради - так. Але все робили депутати, я дуже вдячний їм за це», - сказав Арбузов.

Він також повідомив, що в ході сесії парламент прийняв 70 урядових законопроектів, і висловив надію, що інші 120 проектів законів будуть прийняті восени.