ua en ru

За останній місяць з ДНР в Росію було вивезено понад 76 тис. тонн вугілля, - ІС

За останній місяць з ДНР в Росію було вивезено понад 76 тис. тонн вугілля, - ІС Фото: вугілля (facebook.com/JSCUkrzaliznytsia)

У травні 2017 року в РФ незаконно вивезли 76,3 тис. тонн вугільної продукції

За останній місяць з самопроголошеної "республіки" в Донецькій області в Російську Федерацію (РФ) було вивезено понад 76 тис. тонн вугілля. Про це повідомляє група "Інформаційне спротив".

"Згідно із затвердженим міністерством економічного розвитку РФ планом, у травні 2017 року з використанням парку АТ "РЖД " Логістика" в РФ було незаконно вивезено 76,3 тис. тонн вугільної продукції c окупованій території Донецької області", - йдеться в повідомленні.

Згідно інформації ІС, 9,8 тис. тонн вугілля з них були здобуті на підприємствах державної форми власності, а 63,8 тис. тонн вугілля - здобуті підприємствами вторинного ринку і 2,7 тис. тонн видобуто ПАТ "Шахта Жданівська" - на адресу Новочеркаської ГРЕС у місті Новочеркаську Ростовської області.

"За такі незаконні дії структура, спеціально створена у ДНР - "ДП республіканський центр "Вугілля Донбасу" отримала винагороду у розмірі 7,2 млн російських рублів", - резюмували в ІС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державний департамент Сполучених Штатів Америки закликав РФ змусити бойовиків на Донбасі припинити погрожувати спостерігачам Спеціальної моніторингової комісії Організації з безпеки і співробітництва в Європі.