ua en ru

За останній час кількість загиблих під час НС зменшилася на 20%, - Порошенко

За останній час кількість загиблих під час НС зменшилася на 20%, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Порошенко дав доручення вже в поточному році почати процес підвищення грошового забезпечення рятівників

За останній час кількість загиблих під час надзвичайних ситуацій і пожеж зменшилася на 20%. Про це заявив президент України Петро Порошенко у своєму виступі з нагоди Дня рятівника, повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається, Порошенко також наголосив на вдосконаленні систем реагування, дисципліні і відповідальності рятувальників.

"Мені доповіли, що за останній час загиблих під час надзвичайних ситуацій і пожеж стало на 20% менше. Це вражаюча цифра, бо за кожним, кого ви витягли живим, за кожним хто, вижив завдяки вам, за ними стоять їхні сім’ї, рідні, друзі, які довіку будуть вдячні вам за вашу роботу", - сказав Порошенко.

Порошенко додав, що держава має подбати про гідну оплату праці рятувальників та повідомив, що на засіданні Ради національної безпеки і оброни дав доручення вже в поточному році почати процес підвищення грошового забезпечення рятівників.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за час проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі загинули 18 рятувальників, 33 отримали поранення.