ua en ru

Після виборів зростання фондового ринку України неминуче, - аналітик.

В перші місяці після виборів Президента фондовий ринок України традиційно позитивно відреагує на зниження політичних ризиків. Про це йдеться в дослідженні інвесткомпанії Dragon Capital.

Згідно з дослідженнями впливу на ринок президентських виборів 1999 і 2004 рр., а також парламентських виборів 2002, 2006 і 2007 рр., за 100 днів до виборів ринок в середньому зростав на 10-15%. А за 180 днів після виборів ринок у середньому зростав на 50%. "При цьому президентські вибори надавали більш суттєвий позитивний ефект на індекс, ніж парламентські", - підкреслили експерти. На їхню думку, такий вплив пояснюється зниженням ризиків, які традиційно супроводжують українські виборчі кампанії.

"Якщо результати голосування дозволять говорити про переконливу перемогу будь-кого з кандидатів і будуть визнані як в Україні, так і за її межами, почнеться формування нового, більш стабільного, політичного середовища. Довгоочікувана стабілізація в структурах влади зробить благотворний вплив на готовність українських і зарубіжних інвесторів вкладати гроші в економіку нашої країни, що приведе до припливу прямих і портфельних інвестицій", - підкреслив голова аналітичного департаменту ІК Dragon Capital Андрій Беспятов.