ua en ru

Посівна кампанія на окупованій території виконана приблизно на 50%, - Павленко

Посівна кампанія на окупованій території виконана приблизно на 50%, - Павленко Фото: Олексій Павленко

У 2015 р. агросектор в окремих районах Донецької та Луганської областей майже повністю втрачено

Посівна кампанія на окупованій території Донецької та Луганської областей виконана приблизно на 50%. Про це сьогодні на брифінгу заявив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За неофіційною інформацією, на окупованих територіях засіяно 50% прогнозованих площ ярих культур. Цього року агросектор на окупованих територіях майже повністю втрачений. Аграрії зазнали серйозних збитків. Плюс продукція, яка вирощується по той бік лінії розмежування, буде використовуватися тільки для внутрішнього споживання, вона не може бути вивезена за межі регіону", - заявив Павленко.

За його словами, на контрольованих українською владою територіях в Донецькій і Луганській областях посівна кампанія завершена на 99% і 94% відповідно.

Крім того, Павленко повідомив, що у Криму в попередні роки посівна площа становила близько 750 тис. га, з них 135 тис. на зрошенні.

"У зв'язку з тим, що система зрошення, за нашою інформацією, не керується адекватно на окупованій території, не працює в рамках системи загальної зрошення, площа під зрошення скоротилася майже в десять разів - близько 14 тис. га", - додав Павленко, зазначивши , що рисова галузь у Криму практично знищена.

Нагадаємо, в Україні посівна кампанія завершена на 99%.