ua en ru

Португалія пообіцяла скоротити дефіцит бюджету і провести реформи, а також сподівається на антикризові заходи ЄС

Португалія пообіцяла 28 лютого скоротити дефіцит бюджету і провести реформи, але міністр фінансів попередив, що все це може виявитися даремно, якщо Європа не прийме термінових заходів для виходу з боргової кризи, повідомляє Reuters.
Багато інвесторів вважають, що Португалії з великою ймовірністю буде потрібна фінансова допомога Європейського Союзу та Міжнародного валютного фонду аналогічно Греції та Ірландії, після того як вартість запозичення для неї на відкритих ринках сильно зросла в минулому році.
"Я побоююся, що Європа не вживає необхідних кроків, всі ці зусилля (Португалії) можуть виявитися марними", - сказав Фернанду Тейшейра душ Сантуш на конференції, організованій Reuters і місцевою радіостанцією TSF.
Глава португальського Мінфіну сказав, що сподівається на чіткі заходи Європейського Союзу по створенню антикризових механізмів на двох самітах в наступному місяці, і пообіцяв, що Португалія продовжить скорочувати бюджетний дефіцит.
Тим часом економісти все більше сумніваються в готовності Німеччині збільшити європейський фонд порятунку або дозволити його реструктуризацію, щоб він міг скуповувати держоблігації проблемних країн єврозони.