ua en ru

В порту Маріуполя тоне обстріляне окупантами цивільне судно: є поранений

В порту Маріуполя тоне обстріляне окупантами цивільне судно: є поранений Фото: в порту Маріуполя тоне обстріляне окупантами цивільне судно (mvs.gov.ua)

Російські війська обстріляли цивільне судно під прапором Домініканської Республіки у морпорті Маріуполя. Один з членів екіпажу поранений.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу МВС.

"Вночі, під час чергового обстрілу з моря багатостраждального Маріуполя, ворог влучив в цивільне судно під прапором Домініканської Республіки, що знаходилось біля одного з причалів", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що влучання спричинило пожежу в машинному відділенні, один член екіпажу поранений. Капітан на міжнародному каналі морської безпеки подав сигнал "SOS" та повідомлення:

"Увага! Увага! Судно під прапором Домініканської Республіки було жорстоко розгромлене, все розгромлене, мостик - розгромлений. Пожежа в машинному. Є поранені".

Через отриману пробоїну судно почало тонути, водночас пожежа охоплювала все більшу площу.

Вказано, що морські прикордонники оперативно надали допомогу пораненому та евакуювали екіпаж у безпечне місце.

Як додають в ВМС, на судні триває пожежа, воно поступово йде під воду, проведення рятувальної операції під постійними обстрілами неможливо.

Нагадаємо, Росія повномасштабно вторглася в Україну 24 лютого. Війна триває вже 41 день. Про те, що відбувається прямо зараз, читайте в текстовому онлайні РБК-Україна.

Термінові і важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.