ua en ru

У портах анексованого Криму за січень зафіксовано 19 вантажних суден-порушників

У портах анексованого Криму за січень зафіксовано 19 вантажних суден-порушників Фото: корабель в Чорному морі (fleetmon.com)

18 суден під прапором Російської Федерації

У період з 1 січня по 1 лютого зафіксовано заходження 19 вантажних суден-порушників, котрі увійшли до портів окупованого Криму. Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України.

"Загалом цими суднами здійснено 64 заходи до портів Керчі, Севастополя та Феодосії. 18 суден під прапором Російської Федерації та 1 судно під прапором Республіки Того", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, на рейді в акваторії портів, яка використовується для стоянки суден, були зафіксовані кораблі Республіки Молдова, Мальти, Того, Палау, Панами, Судану, Туреччини, Танзанії, Союзу Коморських Островів та Островів Піткерн.

У Міністерстві наголошують, що морські порти, розташовані на території Автономної Республіки Крим - Євпаторія, Керч, Севастополь, Феодосія, Ялта - на даний час є закритими у зв'язку із російською анексією півострова.

"Заходження суден під іноземними прапорами до закритих морських портів та терміналів, розташованих на території АР Крим та м. Севастополь розглядатиметься як порушення норм міжнародного права як дії, що підривають суверенітет України, а також як порушення законодавства України, що тягне за собою відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден, у тому числі кримінальну", - додали у МінТОТ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що біля берегів Феодосії в окупованому Росією Криму у Чорному морі тоне суховантаж BERG під прапором Молдови. На борту судна є громадяни України.