ua en ru

В окупованому Криму тоне судно із українцями на борту

В окупованому Криму тоне судно із українцями на борту Фото: в Криму тоне суховантаж (marinetraffic.com)

На борту суховантажу був екіпаж у складі 12 осіб, в тому числі громадян України і Азербайджану

Біля берегів Феодосії в окупованому Росією Криму у Чорному морі тоне суховантаж BERG під прапором Молдови. На борту судна є громадяни України, передає "Крим.Реалії".

Зазначається, що інформацію підтверджує онлайн-сервіс зі стеження за суднами MarineTraffic. Суховантаж BERG під прапором Молдови, IMO: 8896039 близько 11 години вечора 31 січня 2018 року зайшов до Феодосійської бухти.

Відомо, що суховантаж турецької компанії BERG рухався в турецький порт Бандирма із закритого порту Керч. 28 січня BERG перебував у російському порту Азов.

На борту суховантажу був екіпаж у складі 12 осіб, в тому числі громадян України і Азербайджану.

Судно отримало пошкодження корпусу, воно стоїть на якорі в феодосійській бухті, екіпаж евакуювали, повідомляють російські ЗМІ. Про причини і характер інциденту, через який судно отримало пошкодження корпусу і було змушене кинути якір неподалік Феодосії, не повідомляється.

Прокуратура АРК і Міністерство закордонних справ України поки не коментували повідомлення про захід іноземного судна в закритий порт Керч і присутність українських громадян серед членів екіпажу суховантажу.

Нагадаємо, раніше в міністерствы у справах тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінАТО) повідомляли, що протягом листопада 2017 року в портах анексованого Криму зафіксовано 25 кораблів-порушників.