ua en ru

Порошенко заявив про важливість підготовки законопроекту про антикорупційний суд до другого читання

Порошенко заявив про важливість підготовки законопроекту про антикорупційний суд до другого читання Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко та Лагард обговорювали в Давосі питання створення антикорупційного суду

Президент України Петро Порошенко заявив про важливість підготовки законопроекту про антикорупційний суд до другого читання. Про це він сказав у ході виступу на "Українському сніданку" в Давосі, повідомляє прес-служба глави держави.

Так, Порошенко наголосив на необхідності продовження роботи з підготовки законопроекту про антикорупційний суд до другого читання.

"Це є моєю ініціативою в парламенті. І ми маємо прискорити зустріч експертів-законодавців аби сприяти підготовці цього закону до другого читання", - сказав він.

Крім того, Поршоенко додав, що Україна продовжує співпрацю із МВФ.

"Ми продовжуємо нашу співпрацю із МВФ. Я хочу подякувати Девіду Ліптону (першому заступнику директора-розпорядника МВФ, - ред.) та Крістін Лагард (директору-розпоряднику МВФ, - ред.), ми мали прекрасну зустріч та обговорення того, що і коли має бути зроблено. Включно з питанням про Антикорупційний суд", - додав він.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів України Олександр Данилюк заявляв, що Україна розраховує виконати всі умови Міжнародного валютного фонду для отримання чергового траншу макрофінансової допомоги до травня поточного року. Міністр підкреслив, що одним з основних зобов'язань, взятих на себе Україною в рамках розширеного макроекономічного фінансування, є прийняття Верховною Радою закону про антикорупційне суді.