ua en ru

Порошенко заявив, що не чув "плівок Онищенка"

Порошенко заявив, що не чув "плівок Онищенка" Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Президент зазначив, що радить Оніщенку приїхати в Україну і дати покази слідству

Президент України Петро Порошенко не чув і не збирається слухати матеріали, оприлюднені народним депутатом Олександром Онищенком. Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ні, не чув і не збираюся. Пан Оніщенко є людиною, яка обгрунтовано підозрюється у скоєнні злочину, докази про які були передані до Верховної Ради", - заявив Порошенко.

Президент зазначив, що радить Оніщенку приїхати в Україну і дати покази слідству, сприяючи тим самим розслідуванню.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро України відкрило провадження щодо "плівок Онищенка". Також повідомлялося, що НАБУ просить Онищенка підтвердити свої звинувачення у підкупі депутатів Верховної Ради на адресу президента України Петра Порошенка.

Зазначимо, у грудні 2016 року Онищенко заявляв, що передав американським спецслужбам компрометуючі матеріали відносно президента України Петра Порошенка.

"Його (Порошенка - ред.) президентство почалося тим, що він організував активну війну для зниження рейтингу прем'єр-міністра Яценюка. Далі йому необхідно було призначити свого генерального прокурора, свого голову СБУ і створювати законопроекти для зміцнення його влади", - зазначав нардеп.