ua en ru

Порошенко заявив, що РФ проводить нову неоголошену депортацію кримських татар

Порошенко заявив, що РФ проводить нову неоголошену депортацію кримських татар Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

За словами Порошенка, заборона Меджлісу в Криму є кроком "до тимчасової злочинної самопроголошеної так званої кримської влади"

Російська Федерація проводить нову неоголошену депортацію кримських татар. Про це заявив президент України Петро Порошенко на вечорі-реквіємі в пам'ять жертв депортації кримських татар, повідомляє "112 Україна".

Порошенко заявив, що в 2014 році авторитарна Росія анексувала український Крим і тисячі кримських татар змушені були покидати рідні домівки.

"Окупанти роблять все, щоб і далі вичавлювати волелюбний народ зі своєї рідної землі. Що це, як не нова неоголошена, підла, прихована депортація", - заявив Порошенко.

Депортація кримських татар – злочин без строку давності. Злочинці, які холоднокровно спланували акцію геноциду – не мають права на прощення!

Опубліковано Петром Порошенком 18 травня 2017 р.

За словами Порошенка, заборона Меджлісу в Криму, арешти і тортури, утиски етнічних українців і кримських татар є кроками "до тимчасової злочинної самопроголошеної так званої кримської влади".

Нагадаємо, раніше Порошенко заявляв, що Україна сповнена рішучості повернути окупований Крим. Глава держави підкреслив, що незламним духом і вірою у торжество справедливості кримських татар сьогодні захоплюється світ і запевнив, що Україна і надалі з допомогою солідарного міжнародного співтовариства буде послідовно захищати права і свободи всіх українських патріотів, підтримувати опір загарбникам і їх найманців.