ua en ru

Порошенко заявив, що на Донбасі загинули 46 медиків

Порошенко заявив, що на Донбасі загинули 46 медиків Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Участь у наданні медичної допомоги на передовій на Донбасі взяли майже 4 тисячі лікарів

Президент України Петро Порошенко заявив, що за час бойових дій на Донбасі 46 медиків загинули в ході надання медичної допомоги на передовій. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт глави держави.

"Безпосередню участь в наданні медичної допомоги у зоні бойових дій і на передовій оборони взяли майже 4 тисячі військових медиків. На жаль, не всі повернулися з поля бою - 46 військових медиків загинули", - зазначив глава держави.

За його словами, понад 11 тисяч поранених українських воїнів отримали медичну допомогу.

"Масштаби роботи військових медиків - вражають. З початку російської агресії, хочу зазначити, більше одинадцяти тисяч поранених українських воїнів отримали медичну допомогу в лікувальних закладах Міноборони", - додав Порошенко.

Порошенко додав, що в 2014 році українські військові не були забезпечені індивідуальними аптечками.

"На сьогодні забезпеченість особового складу бойових бригад індивідуальними медичними аптечками становить 100%. Вже давно. Так само як і забезпечення бронежилетами, розвантаженні і всім необхідним, щоб захистити Батьківщину", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко заявив, що не дозволить перетворити Донбас в столиці Чеченської Республіки Росії - Грозний.