ua en ru

Порошенко: закон про антикорупційний суд має бути остаточно ухвалений весною

Порошенко: закон про антикорупційний суд має бути остаточно ухвалений весною Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Запуск антикорупційного суду має завершити антикорупційну інфраструктуру держави

Закон про антикорупційний суд має бути остаточно ухвалений весною. Про це заявив сьогодні, 1 березня 2018 ркоу, президент України Петро Порошенко у ході засідання Ради національної безпеки та оборони України.

"Я не дам заговорити проект безглуздими поправками і недам відкласти його у довгу шухляду. Жодні зволікання у другому читанні є абсолютно неприпустимими. Вважаю, що закон має бути остаточно ухвалений весною. Запуск антикорупційного суду має завершити формування антикорупційної інфраструктуру держави", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні Верховна рада України в першому читанні схвалила законопроект № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

"Проект закону спрямований на визначення основ організації та діяльності Вищого антикорупційного суду і спеціальних вимог до суддів цього суду та гарантій їх діяльності", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту, який вніс до парламенту президент України Петро Порошенко.

Також Порошенко заявляв, що створення антикорупційного суду в Україні почнеться в 2018 році.

"Після голосування в першому читанні буде час для вдосконалення проекту з метою якомога більш ефективної роботи цієї інституції ..., дотримуючись української Конституції, принципів українського суверенітету і законодавства", - зазначив Порошенко.