ua en ru

Порошенко не виводив гроші за кордон, - Baker & McKenzie

Порошенко не виводив гроші за кордон, - Baker & McKenzie

Корпоративна реструктуризація "Рошен", яка передувала передачі частки Петра Порошенка в траст, здійснена у відповідності із законодавством України, випливає з висновку міжнародної юридичної фірми Baker & McKenzie.

Згідно з висновком Baker & McKenzie, в процесі реструктуризації і переведення "Рошен" в траст операції по виведенню коштів за кордон не проводились.


Реструктуризація "не передбачала будь-якого переказу грошових коштів з України за кордон", а придбання акцій іноземних компаній відбувалося "як обмін ... акцій на українські корпоративні права", йдеться у висновку Baker & McKenzie.

Також юристи фірми прийшли до висновку, що для придбання фондом Петра Порошенка акцій кіпрської компанії і внеску в її капітал часткою в українській компанії не потрібні будь-які ліцензії НБУ або Мінекономіки.

"Не вимагалося отримання погодження, дозволи, ліцензії якого-небудь державного органу України або реєстрація в якомусь державному органі України для надання можливості Фонду укласти або виконати Кіпрський Договір Передплати", - заявили юристи Baker & McKenzie.

Таким чином, експерти міжнародної юридичної фірми спростовують поширену раніше інформацію про нібито виведення фондом Петром Порошенком близько 4 млн євро на придбання акцій кіпрської компанії.

У відповідь на звинувачення радники Петра Порошенка звернулися до незалежної професійної міжнародній юридичній фірмі з запитом перевірити операції фонду Порошенка, пов'язані з реструктуризацією "Рошен". Для цілей аналізу юристам Baker & McKenzie були надані всі документи за всіма проведеними операціями.

Baker & McKenzie – провідна міжнародна юридична фірма, заснована в 1949 році в США. Представлена у 47 країнах світу. Baker & McKenzie була першою міжнародною юридичною фірмою, яка відкрила офіс в Україні в 1992 році.