ua en ru

Порошенко виступаэ за введення порядку забезпечення учнів підручниками

Порошенко виступаэ за введення порядку забезпечення учнів підручниками Фото: Степан Кубів

Для забезпечення шкіл підручниками з держбюджету виділятиметься понад 482 млн грн

Президент України Петро Порошенко вважає за доцільне запровадження в України порядку забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх закладів. Про це заявив представник Президента України у Верховній Раді України , народного депутата від фракції БПП Степан Кубів, під час погоджувальної ради депутатських груп та фракції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Враховуючи деяке покращення наповнення державного бюджету на сьогодні Президент України вважає за доцільне запровадження в України порядку забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх закладів. Разом з тим, за підрахунками, це є сума в районі 482 млн 186 тис. грн, і нам необхідно змінити відповідно додаток 5 закону про державний бюджет на 2015 р. Також нам необхідно підтримати зміни до деяких законодавчих актів України щодо безоплатного забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників,які були внесені паном Дзюбликом та паном Кривенко за № 1857", - сказав Кубів.

Нагадаємо, раніше Адміністрації Президента України повідомляла, що на друк підручників буде додатково виділено 365 млн грн.