ua en ru

Порошенко висловив співчуття родинам жертв наїзду вантажівки в Торонто

Порошенко висловив співчуття родинам жертв наїзду вантажівки в Торонто Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна/Віталій Носач)

Україна молиться за постраждалих в результаті наїзду на пішоходів в Торонто

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття Канаді, прем'єр-міністру країни Джастіну Трюдо та родинам загиблих внаслідок наїзду вантажівки на людей у Торонто. Про це Порошенко написав у своєму Twitter.

"Я був глибоко шокований, дізнавшись про жахливу атаку з використанням вантажівки у Торонто, що забрала невинні життя. Наші співчуття та молитви линуть за тих, хто постраждав у цій трагедії. Український народ стоїть поряд із нашими канадськими друзями у цей скорботний момент", - зазначив Порошенко.

Зазначимо, що раніше співчуття родинам жертв нападу у Торонто висловив також міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Нагадаємо, 10 осіб загинули в результаті наїзду вантажівки на пішоходів в Торонто. Ще 15 отримали поранення. Ця подія розглядається поліцією Торонто як теракт.

Поліція затримала водія мікроавтобуса,який виїхав на тротуар і збив групу людей. Підозрюваним у наїзді на пішоходів виявився 25-річний Алек Мінасян, який раніше не потрапляв в поле зору канадських правоохоронців. У той же час поліція стверджує, що інцидент виглядав як заздалегідь спланований.

Додамо, що за інформацією посольства України в Канаді, українців серед жертв теракту немає.