ua en ru

Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо удосконалення військово-технічної політики

Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 27 серпня 2014 року "Про заходи щодо удосконалення державної військово-технічної політики".

Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 27 серпня 2014 року "Про заходи щодо удосконалення державної військово-технічної політики". Текст відповідного указу від 27 серпня 2014 р. № 691/2014 оприлюднений на сайті глави держави.

Зазначимо, більшість підпунктів у документі позначені як "таємні".

Оприлюднений лише підпункт 7 пункту 1, яким Кабінету міністрів України доручається ужити заходів щодо припинення експорту до Російської Федерації товарів військового призначення та подвійного використання з метою їх військового кінцевого використання Російською Федерацією, за винятком космічної техніки, яка застосовується для досліджень та використання космосу в мирних цілях у рамках міжнародних космічних проектів.

Контроль за виконанням цього указу покладений на секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Зазначимо, наразі посада секретаря РНБО України вакантна, оскільки Андрій Парубій був звільнений з цієї посади 7 серпня 2014 р. відповідно до його особистої заяви про відставку.