ua en ru

Порошенко нагородив 61 українського військового, який воював на Донбасі

Порошенко нагородив 61 українського військового, який воював на Донбасі Фото: ордени "За мужність"

Петро Порошенко вручив державні нагороди 61 українському військовому, з них 17 - посмертно

Президент Петро Порошенко підписав розпорядження про нагородження державними орденами і медалями 61 військовослужбовця ЗСУ і Нацгвардії, 17 з яких нагороджені посмертно. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку орденами і медалями нагороджено 61 військовослужбовця, серед них 17 – посмертно", - повідомляє прес-служба.

Орденом Богдана Хмельницького нагороджений молодший лейтенант Сергій Галаш, який керуючи діями групи вогневої підтримки на БРМ-1К вогнем придушив вогневі засоби противника. Завдяки його вмілим діям розвідувальна група змогла без втрат вийти в безпечне місце і вивести бранця.

Орденом "За мужність" (посмертно) нагороджений солдат Роман Гавриленко, який у нерівному бою з противником героїчно загинув від отриманих поранень не сумісних з життям. Завдяки його сміливості, бойовій майстерності було зірвано просування терористів вглиб позицій його батальйону.

Орденом "За мужність" нагороджений старший солдат Роман Малишевський, який в бою після закінчення боєкомплекту в кулеметі, з окопу закидав противника гранатами, в результаті чого один противник був знешкоджений, а ворожа група відступила.

Нагадаємо, вчора під час візиту в Дніпро Порошенко заявив, що за час бойових дій в обласній клінічній лікарні ім. Мечникова врятовано близько 2500 поранених.